Impact Groningse economie

De vrijetijdssector, horeca en retail worden hard getroffen door alle maatregelen die genomen worden om het coronavirus te bestrijden. Het is hartverwarmend te zien dat er op grote schaal creatieve acties en initiatieven worden opgezet om de sector hulp te bieden.

Wandelen, fietsen en thuisblijftips

Ons online toeristisch platform visitgroningen.nl is in gericht om bezoekers te inspireren voor fietsen en wandelen in Groningen. Ook verzamelen we de leukste 'omdenk' ideeën zoals de thuisblijftips van ondernemers. Zo vind je bijvoorbeeld links naar Groninger Grond podcasts, quarantaine Doe Tips van het Groninger Museum, online dans- en sportlessen en (Cor)omapost

Voor ondernemers

Er ontstaan bijzonder mooie creatieve initiatieven bij ondernemers en instellingen in Groningen. Wij willen daar graag in ondersteunen en bieden ondernemers een platform om hun thuisblijftips te delen. We zoeken nog veel meer thuisblijftips. Ben of ken jij een ondernemer met een leuk idee? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen. Wij publiceren jouw acties in onze thuisblijftips!

 

Regionale en landelijke initiatieven

Samen met de Groningen City Club en de Groningen Toerisme Coöperatie werken we aan de aanpak van de gevolgen van het coronavirus. De Groningen City Club behartigt de belangen van ondernemers in de binnenstad en de Groningen Toerisme Coöperatie roept ondernemers ook in de provincie op om lid te worden van de coöperatie zodat de belangen van de Groninger ondernemers nog beter bediend kunnen worden. Juist in crisistijden als deze is het belangrijk dat er partijen zijn die opkomen voor de belangen van ondernemers in horeca, retail en de gehele vrijetijdssector. Ook sluiten we aan bij landelijke acties en initiatieven en werken we samen met NBTC Holland Marketing en Koninklijke Horeca Nederland aan een gezamenlijke aanpak voor ondersteuning van de sector in deze tijd en het herstel daarna. Onder leiding van Gastvrij Nederland, zijn de individuele lobby-initiatieven van brancheorganisaties en andere partijen, zoals NBTC, gecoördineerd in dit pleidooi richting Kabinet voor sectorspecifieke, versnelde en aanvullende steun- en herstelmaatregelen.   

Fotocredits - Bas Meelker