Leuk dat je er bent ja!

Een klein geluksmomentje, een glimlach of een vriendelijke groet. Als gastvrije ondernemer maak jij het verschil. Daarom hebben we tools ontwikkeld die jou helpen bij het op z'n Gronings onthalen van je gasten of klanten. 

 

Leuk dat je er bent-momentjes

We heten iedereen welkom in onze mooie stad. Bijvoorbeeld op plekken waar wordt gewerkt om de stad nog mooier te maken. Dat kan zorgen voor oponthoud. Dit zijn de momenten dat we gasten tegemoet komen met een ludieke actie of gewoon een vriendelijke groet. Dit kan bijvoorbeeld een feestje zijn in een bouwput of het inzetten van onze verrassingsmuur vol met gratis cadeautjes. Wil jij ook een leuk dat je er bent-moment organiseren in jouw straat of wijk? En kan je wel wat hulp gebruiken? Stuur dan een e-mail naar info@gastvrij-groningen.nl.

'Laat zien dat je het leuk vindt dat ze er zijn!'

Marcel over gastvrij zijn

Met zes horecazaken in de stad, kan je zeggen dat Marcel het ondernemen in Groningen goed onder de knie heeft. “Horeca is in de basis gastvrij, het is een onderdeel dat bijdraagt aan de stad. Vroeger kwamen mensen vooral naar de stad om winkels te bezoeken. Nu zijn er veel meer redenen; musea, exposities en natuurlijk vooral horeca.”

Lees meer

Kim over gastvrij zijn

Kim runt samen met haar man spellen- en puzzelwinkel Wirwar. Het leuke aan ondernemen in Groningen is de trots op de stad, vindt Kim. “Dat merken we vooral met echte Groningse producten, bijvoorbeeld de puzzel van het Universiteitsgebouw en Bommen Berend of het Grunn spel. Mensen zijn daar zo enthousiast over, ze komen er speciaal voor naar de winkel.”

Lees meer

Liesbeth over gastvrij zijn

Liesbeth is eigenares van kinderkleding winkel Hartendief. “Het is een groot compliment als mensen terugkomen. Ik werk hier natuurlijk veel met kinderen, dus je moet extra gastvrij zijn. Kinderen maken nou eenmaal lawaai en zijn druk, maar ik vind dat juist gezellig."

Lees meer

Gastvrijheid in beeld

Om te laten zien hoe leuk het is in Groningen. En om mensen welkom te heten in de stad en daarbuiten hebben we een aantal video's gemaakt. De gastvrijheid straalt er vanaf! Deze video's zijn ingezet op visitgroningen.nl en op social media. Bekijk het voorbeeld: Winkelen buiten het centrum. Leuk dat je er bent, ja! 

Winkelen in de wijken

Ideeënbox

Mis je nog een gastvrije tool of heb jij een geweldig idee voor het verrassen van bezoekers en gasten?

Drop je idee