Veranderingen bij Marketing Groningen in 2024

Marketing Groningen werkt aan een sterke, positieve reputatie van de stad en de provincie Groningen. Dit doen we door Groningen te promoten onder inwoners, bezoekers, ondernemers en talent. We nodigen deze doelgroepen uit om Groningen te ervaren en te ontdekken op het gebied van recreëren, wonen, werken en ondernemen. Want, gelukkig ben je in Groningen.

Wat verandert er in 2024 bij Marketing Groningen?

De grootste opdrachtgevers van Marketing Groningen zijn de gemeente Groningen, provincie Groningen, het Akkoord van Groningen en het Nationaal Programma Groningen. Deze partijen hebben besloten om de promotieactiviteiten die wij verrichten voor de arbeids- en talentenmarkt vanaf 1 januari 2024 op een andere manier te organiseren. Dat betekent dat dit deel van onze opdracht eind deze maand afloopt.

Aan de andere kant is de samenwerking tussen de opdrachtgevers en Marketing Groningen geïntensiveerd waardoor onze organisatie een extra impuls kan geven aan de promotie van vrijetijd en gastvrijheid. Dit komt de vrijetijdseconomie van Groningen ten goede. Hier zijn we vanuit Marketing Groningen dan ook erg blij mee.

Wat blijft onveranderd?

Sinds jaar en dag zet Marketing Groningen zich in om bezoekers en inwoners te inspireren om Groningen te ontdekken. En dit blijven we doen met veel enthousiasme en energie.

Met visitgroningen.nl en de bijbehorende sociale media kanalen hebben we een bewezen online platform waar we jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers door het online aanbod van Groningen gidsen. Ook voeren we de campagne ‘Gelukkig ben je in Groningen’ in binnen- en buitenland, hebben we een sterk netwerk van samenwerkingspartners in België en Duitsland waarmee we buitenlandse toeristen en bedrijven enthousiasmeren om een bezoek aan Groningen te brengen, maken we promotiematerialen om te inspireren en ontvangen we dagelijks duizend bezoekers in onze Groningen Store/VVV die we wegwijs maken door het Groningse aanbod.

Ons platform Visit Groningen heeft meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het hele jaar door zorgen we voor nieuwe content op onze website en sociale media kanalen. Heb je een leuke tip, bijzondere onderneming of organiseer je een evenement? Laat het ons weten en meld je bedrijf of evenement in ieder geval aan op onze website. Zo ben je beter vindbaar voor bezoekers en vertellen we samen waarom er niets boven Groningen gaat.

Op deze manier profiteer je direct van het miljoenenbereik van ons platform. Ook hebben wij een beeldbank met foto’s en video’s van Groningen die je rechtenvrij kunt gebruiken. Voor samenwerking rondom het merk Groningen op het gebied van vrijetijd en gastvrijheid kun je ook bij ons terecht. Wil je graag zelf aan de slag? Op www.toolsvoortrots.nl vind je middelen zoals fotografie, video’s en beeldmerken die je kunt inzetten via je eigen kanalen. Zo zetten we Groningen samen nog beter op de kaart.

Het bouwen van een sterke reputatie van Groningen blijft ons doel. Met aangescherpte focus op de vrijetijds- en gastvrijheidssector. Dit kan en doet Marketing Groningen niet alleen, maar samen met onze opdrachtgevers, ondernemers en alle partijen waarmee we samenwerken binnen de gastvrije sector van Groningen. Want bouwen doe je niet alleen, dat doe je samen.

We zijn blij met de sterke samenwerking die wij hebben met onder andere de regiomarketingorganisaties, Economic Board Groningen, Routebureau Groningen, Noorderpoort – Generation Hospitality, de bedrijvenverenigingen verenigt in het Ondernemersfonds Groningen, Koninklijke Horeca Nederland, Groningen Bereikbaar en de culturele sector.

Ook dit blijft onveranderd. En de komende jaren willen we hier nog meer op inzetten. Met elkaar laten we Groningen stralen!

Heb je ideeën en wil je meedenken en werken om de gastvrijheidssector te versterken, of heb je een leuke tip voor onze content? Stuur een e-mail naar redactie@marketinggroningen.nl.

Wil jij je onderneming op visitgroningen.nl plaatsen? Dat kan hier.

Wil jij je evenement op visitgroningen.nl plaatsen? Vul dan dit formulier in.

Wil jij gebruik maken van onze merk toolkit of van onze beeldbank? Kijk dan op www.toolsvoortrots.nl.