Samenwerking Holland Norway Lines

Samen met Holland Norway Lines en het Groningse Media & PR bureau Kollektiv hebben we gewerkt aan een perspresentatie van de regio en stad Groningen voor (toekomstige) Noorse bezoekers. Tijdens een persreis van 19 tot en met 21 april naar Kristiansand mochten we mee op de Romantika boot van Holland Norway Lines en hebben we de bestemming Groningen gepresenteerd. We lieten zien wat er in Groningen te doen en te zien is en waar je het beste naar toe kunt. Bij terugkomst in de Eemshaven namen we de groep Noorse journalisten mee op een korte kennismakingsreis door Groningen. Daarnaast werken we aan een reisgids speciaal voor de Noorse bezoekers in Groningen.

Perspresentatie op de boot

Op dinsdag 19 april stapten we aan boord van De Romantika en vertrokken we samen met een groep Duitse en Nederlandse journalisten naar Kristiansand in Noorwegen. Na een reis van 18 uur kwamen we aan en werden we hartelijk verwelkomd door de Noren. Ze namen ons mee op een stadswandeling, we kregen een proeverij van lokale producten en ontmoetten de burgemeester. Ook was er nog even tijd om op eigen gelegenheid het stadje te ontdekken. 

Diezelfde middag vertrokken we weer richting de Eemshaven. Dit keer gingen de Noorse journalisten ook met ons mee. Vervolgens gaven we op de boot een perspresentatie van de regio en stad Groningen. We vertelden over onze rol als Marketing Groningen en wat er hier in Groningen te doen en te zien is en waar je het beste naar toe kunt. Dit werd met ontzettend veel enthousiasme ontvangen. De Noorse journalisten konden niet wachten om een deel van de highlights uit de presentatie de volgende dag met eigen ogen te kunnen zien. 

Kennismaking met Groningen

Zodra we in de Eemshaven waren aangekomen namen wij de groep Noorse journalisten, een Noorse afgevaardigde van Holland Norway Lines en een afgevaardigde van Visit Sørlandet mee op een kennismakingsreis in Groningen. Eerst maakten we een korte stop in Garnwerd en genoten daar van een kopje koffie met een Groningse lekkernij bij Bij Hammingh. De journalisten vonden de toeristische route, dus niet over de N-weg, maar kruipdoor- sluipdoor door het Hogeland al een enorm avontuur. ‘Alles is hier zo plat, ongelofelijk!’ 

Na deze kennismaking met de provincie reden we door naar de stad en maakten eerst een korte stadswandeling. Een van de dingen die de Noren opviel was het aantal jonge mensen in de stad. ‘Wat een prachtige, gezellige maar vooral jonge stad. Zo compact ook. De afstanden zijn zo klein’. Daarna gingen we richting het Forum om vanaf het dak de stad nog beter te bekijken. In restaurant NOK stond tot slot een heerlijke lokale lunch klaar. Hier hebben ze uiteraard ook de beroemde Eierbal geproefd. ‘Apart, maar zeker lekker’. Het deed een van de journalisten zelfs denken aan een Noorse snack die hij ooit eens had gegeten. Na deze geslaagde speeddate met Groningen reden ze terug naar de Eemshaven en keerden weer huiswaarts naar Kristiansand. Iedereen was het er unaniem over eens; ‘Wij komen snel een keer terug om meer te ontdekken van jullie prachtige provincie en stad’.  

Reisgids voor Noren

Naast deze promotieactiviteiten werken we ook aan een stadsgids speciaal bedoeld voor de Noren. Daarin vertellen we over Groningen, laten we de mooiste highlights zien en leggen we uit hoe je die het beste kunt beleven. De gids is zowel digitaal als hard copy beschikbaar. De gids wordt verspreid onder de Noorse bezoekers die met de boot naar Groningen komen en is af te halen in de Groningen Store.