‘Leuk dat je er bent ja’; Grootschalige charmeactie voor bezoekers aan Groningen

Komende zaterdag 5 februari organiseert het programma Gastvrij Groningen een grootschalige charmeactie op 11 locaties in en om de stad. Dit is het laatste weekend voordat de grote werkzaamheden aan het Julianaplein beginnen en daarom een goed moment om bezoekers aan de stad daarover te informeren.  

Op drie P+R locaties, in de wijken Helpman en het Overwinningsplein, de Woonboulevard (2 locaties), het Sontplein en op drie locaties in de binnenstad zullen gastvrijheidsteams bezoekers voorverpakte en bedrukte bonbons overhandigen, inclusief een kaartje met verwijzing naar de werkzaamheden.  

Charmeacties voor welkom gevoel

De charmeacties komen voort uit het programma Gastvrij Groningen en zijn bedoeld om iedereen welkom te heten in de stad. Vooral tijdens momenten van hinder of oponthoud zoals tijdens de wegwerkzaamheden. Onder de noemer: Leuk dat je er bent ja! komt het programma juist op die momenten gasten tegemoet met een ludieke actie of gewoon een vriendelijke groet.  

Voor ondernemers

Het programma Gastvrij Groningen wordt uitgevoerd en gefinancierd in opdracht van Het Fonds ondernemend Groningen, gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar. De KHN en de vier Groningse bedrijvenverenigingen zijn ook bij het programma betrokken. Ondernemers die ideeën of suggesties hebben voor het programma kunnen terecht op de websiteGastvrij Groningen. Informatie over de werkzaamheden aan het Julianaplein is te vinden op operatiejulianaplein.nl.