Lancering merk Groningen geslaagd

Wat was het een prachtige en geslaagde dag! Het nieuwe merk Groningen is op 31 oktober succesvol gelanceerd en de reacties zijn heel positief. Vanaf nu kunnen we het ijzersterke verhaal van Groningen nog beter vertellen. Samen werken we aan de groen gouden toekomst van Groningen.

Het verhaal in beeld

Het verhaal van Groningen laat zich eigenlijk het beste vertellen met beelden. Op 8 november was het precies 30 jaar geleden dat de slogan geintroduceerd werd en lanceerden we de film 'Er gaat niets boven Groningen'. Deze film laat zien waaróm er niets boven Groningen gaat en wat die Groninger identiteit nu eigenlijk is. Bekijk hiernaast de hele film. 

Hoe nu verder?

Sinds de grote lancering op 31 oktober hebben we niet stilgezeten. Er staat een hoop te gebeuren:

  • De opening van de vernieuwde VVV, oftewel de Groningen Store, in het Forum Groningen is op 29 november. Daar zullen veel nieuwe en gerestylde producten verkrijgbaar zijn.
  • Ook de vernieuwde webshop staat klaar op het moment dat de Groningen Store haar deuren opent.
  • In december vieren we de nieuwe Groningen Store met de 'inpakken en uitpakken' maand en staan de Groninger producten en hun makers 30 dagen in de spotlights met iedere week een leuke actie. Gekochte producten kunnen vervolgens gratis worden ingepakt in het Inpakhuis in de Zwanestraat, uiteraard met een Gronings tintje. 
  • In januari starten we een bewonerscampagne om Groningers te laten kennismaken met het nieuwe merk Groningen en ze in hun hart raken. Doel is om de trots van de Groningers aan te wakkeren.
  • Vervolgens gaan we over op de bezoekerscampagne om ook hen die bijzondere plekken en parels te laten zien, elk met hun eigen verhaal. 

Groninger makers bedankt!

Graag staan we nog even stil bij de onuitputtelijke inzet van de fantastische Groninger makers die heel hard hebben meegedacht, gewerkt en uitgevoerd voor merk Groningen. Onze dank is groot en gaat uit naar Mare Nieborg, Maki (Kim Smits en Matthijs Maat), Jelmar Geertsma, Piebe Piebenga, Paula Nordhausen, Ruben Walma, Wilbert van der Kamp, Wouter Elzinga, Afke Manshanden, Anne-Marijn van Rooij, Amber Crommelin, Cecile Bol en nog veel meer Groninger makers. Zonder hun hadden we dit nooit voor elkaar kunnen krijgen.