Groningen viert verjaardag Mick Jagger en deelt taart uit

Vandaag is rocklegende Mick Jagger jarig en om dat te vieren, organiseert Gastvrij Groningen een charmeactie op de brug bij de Rolling Stones tong voor het Groninger Museum. In het kader van de campagne 'Sounds like Groningen' is er een ‘led it bleed’ taart aangesneden en zijn voorbijgangers verrast met cupcakes, voorzien van het iconische Rolling Stones-tonglogo.

De charmeactie, georganiseerd door Gastvrij Groningen, heeft tot doel bezoekers op een hartelijke manier welkom te heten in de stad en hen te laten genieten van de levendige sfeer en energie die de stad te bieden heeft. De charmeactie is onderdeel van de campagne ‘Sounds like Groningen’. Deze campagne viert het eigenzinnige karakter van de stad en laat zien dat er in Groningen een wereld vol ontdekkingen te vinden is. ‘Sounds like Groningen’ verbindt eigenwijze ondernemingen, verrast inwoners en bezoekers en creëert levendige plekken met kunst, muziek en urban vibes.

The Rolling Stones – Unzipped

In het Groninger Museum is de drukbezochte tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped te zien. Het is de allerlaatste locatie waar de tentoonstelling kan worden bewonderd: de tentoonstellingstournee eindigt na Londen, Sydney, de Verenigde Staten en Azië in Groningen.

Andreas Blühm, directeur Groninger Museum: “Het is ook voor ons als Groninger Museum een feestelijke dag, want de legendarische voorman van ’s werelds grootste rockband heeft de magische leeftijd van 80 jaar bereikt. Wij wensen de jarige een fantastische dag toe en zijn er ongelooflijk trots op dat wij – als laatste venue – met de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped dit unieke inkijkje kunnen bieden in 60 jaar Rolling Stones.”

Over The Rolling Stones – Unzipped

Van zeldzame instrumenten, audiovisueel beeldmateriaal en platenhoezen tot persoonlijke eigendommen, stagedesign en fashion: Unzipped heeft het allemaal. In deze eerste internationale tentoonstelling van en over The Rolling Stones krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen. Het is een reis door de geschiedenis en indrukwekkende carrière van de rockband.

The Rolling Stones – Unzipped is t/m 21 januari 2024 te bekijken in het Groninger Museum. Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via www.rollingstonesgroningen.nl.

Sounds like Groningen

Sounds like Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Groningen, Gemeente Groningen, Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West, Bedrijvenvereniging Zuidoost, Bedrijvenvereniging Noordoost, Gastvrij Groningen, Marketing Groningen, Groningen Bereikbaar en het Groninger Museum. Samen werken zij aan het creëren van een levendige en inspirerende stad waar kunst, muziek en urban vibes samenkomen.