Groningen roept young professionals op om terug te komen

De gemeente Groningen lanceert een gedurfde terugroepactie om young professionals die Groningen hebben verlaten terug te halen naar het Noorden. Met de actie hoopt Groningen de enorme hoeveelheid openstaande vacatures op het gebied van energie, gezondheid en digitalisering te vervullen.

In Groningen werken denkers en doeners samen aan de transitievraagstukken van deze tijd. Dat leidt regelmatig tot toekomstbestendige oplossingen voor een beter leven en een betere wereld. Groningen is daardoor een broeinest van innovatieve en baanbrekende ideeën én biedt daarnaast een hoogwaardige kwaliteit van leven. Een bruisende binnenstad, een rijk cultureel aanbod en natuur om de hoek zijn USP’s waar Groningen mee schermt.

Ondanks deze unieke troeven is er een misvatting ontstaan dat carrièrekansen beperkt zijn tot de drukke stadsdriehoek tussen de A2 en de ring van Amsterdam. Groningen wil deze perceptie veranderen en laten zien dat de gezondste stad van Nederland een vruchtbare omgeving is voor professionele en persoonlijke groei. Binnen het Groningse ecosysteem zijn volop kansen om talenten verder te ontwikkelen en mee te bouwen aan de toekomst.

Wie roept Groningen op?

De terugroepactie richt zich op young professionals die tussen 1988 en 1998 zijn geboren en eerder in de regio Groningen hebben gewoond, gewerkt of gestudeerd. Velen van hen wonen en werken nu in de Randstad. De professionals hebben affiniteit met energie, gezondheid en digitalisering en willen graag impact maken op de wereld om hen heen. Met de campagne wil de gemeente young professionals aanspreken die verlangen naar meer ruimte om te wonen en te leven en die zich tegelijkertijd op professioneel vlak willen ontwikkelen. Young professionals die zich herkennen in de omschrijving worden opgeroepen om terug te komen naar Groningen. Zij die serieus overwegen om de stap naar het Noorden te zetten, maken kans op een Groningen Experience.

Toolkit voor ondernemers

In aanvulling op de Groningse terugroepactie is er een toolkit voor lokale ondernemers ontwikkeld. Deze toolkit stelt ondernemers in staat om actief deel te nemen aan het terugroepen van young professionals naar het Noorden. De toolkit bevat een reeks op maat gemaakte social media uitingen, ontworpen om young professionals te bereiken en te inspireren.

Kijk voor meer informatie over de terugroepactie op terugroepactiegroningen.nl.
Vanaf maandag 4 december online.