Groningen lanceert campagne ‘Groningen Waterstofhoofdstad’

Deze week lanceert Marketing Groningen in opdracht van de gemeente Groningen de campagne "Groningen Waterstofhoofdstad". De campagne is gericht op het informeren van zowel inwoners van de stad als de provincie over de leidende rol van Groningen als Europese waterstofhoofdstad. Het doel is om de trots en het bewustzijn van de bewoners te vergroten en hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met waterstof. 

Groningen is vastberaden om dé motor te zijn voor de nieuwe waterstofeconomie van Europa. De gemeente Groningen vindt het daarbij belangrijk dat inwoners ook op de hoogte zijn over deze ambitie zodat ze begrijpen hoe belangrijk het is en wat er precies gebeurt in hun stad en regio. Daarom zal de campagne de bewoners op een toegankelijke manier laten kennismaken met waterstof. 

De campagne richt zich op de bewoners van de stad en provincie Groningen en heeft twee hoofddoelen. Ten eerste willen ze bewoners attenderen op dat Groningen dé waterstofhoofdstad van Europa is en dat hier wordt gewerkt aan een duurzame toekomst. Ten tweede willen ze bewoners informeren en op een laagdrempelige manier kennis laten maken met waterstof. 

Waterstofpuzzel in Dagblad van het Noorden

Een van de opvallende campagnemiddelen is de speciaal voor deze campagne ontwikkelde waterstofpuzzel die zal worden gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden op 14 oktober. Deze puzzel biedt niet alleen vermaak maar legt ook de belangrijkste begrippen uit over waterstof. Hierdoor kunnen mensen op een leuke, laagdrempelige en interactieve manier meer leren over waterstof. Ook is er een leuke winactie gekoppeld aan deze waterstofpuzzel.  

Wind meets Gas

De campagne is bewust gepland rondom hét waterstofevenement van Noord-Nederland, Wind meets Gas", dat plaatsvindt op 12 en 13 oktober in Groningen en wordt georganiseerd door de New Energy Coalition. Deze 7e editie van Wind meets Gas is speciaal bedoeld voor waterstof- en energie-experts uit alle windstreken waar zij bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen, hun netwerk kunnen verbreden en nieuwe zakelijke kansen kunnen creëren.

Voor meer informatie over Groningen Waterstofhoofdstad zie: https://economie.groningen.nl/gro-energy