Fietsen vanaf een P+R wordt beloond

Op donderdag 2 juni om 14.00 uur gaf het programma Gastvrij Groningen samen met de voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar, wethouder Philip Broeksma het startschot voor drie nieuwe fietsbeleefroutes naar de stad. De drie routes starten vanaf de P+R’s Haren, Hoogkerk en Kardinge waarlangs forenzen en bezoekers naar de stad kunnen fietsen. Het startschot vond plaats op P+R Hoogkerk. Met de lancering van de routes is ook stilgestaan bij de andere successen die hebben bijgedragen aan een gastvrije beleving van de stad.

Beleefroutes vanaf P+R’s

Omdat vanwege de verkeershinder rondom het Julianaplein de nadruk lag op het openbaar vervoer en de fiets zijn er drie leuke fietsroutes uitgestippeld vanaf de P+R’s naar de stad. De routes zijn gemarkeerd door 10 zuilen en zijn voorzien van leuke weetjes en QR-codes die verwijzen naar visitgroningen.nl met informatie over de route en over de plek waar de zuilen staan. Eenmaal in de stad aangekomen ontvangen de fietsers een leuk presentje uit de Groningen Store. Op deze manier wil het programma de bezoeker die kiest voor de fiets (door bijvoorbeeld de auto te laten staan op de P+R) belonen en een extra gevoel van welkom te geven. Er zijn 3 routes gemaakt die via een QR-code landen op: www.visitgroningen.nl/gogreen

Vanaf P+R Haren – Langs het water
Vanaf P+R Hoogkerk – Door het park 
Vanaf P+R Kardinge – Door de stad 

Charme-acties het hele jaar door

Sinds de werkzaamheden aan het Julianaplein is er veel verkeershinder van en naar de stad. Om bezoekers en gasten naar de stad ondanks deze hinder toch een gastvrij welkom te geven organiseert het programma Gastvrij Groningen regelmatig leuke charme-acties rondom de plekken waar de meeste verkeershinder is ontstaan. Op die manier worden bezoekers en gasten verrast met een klein geluksmomentje en geïnformeerd over de werkzaamheden.

Gastvrije tools voor ondernemers

Naast de charme-acties heeft het programma ook middelen beschikbaar voor ondernemers om hun gasten en bezoekers gastvrij te kunnen verwelkomen. Denk aan welkomvlaggen, baliedisplays, deurmatten en open- en dichtbordjes.

Aankleding stad en P+R’s

Om de beleefroutes en het gastvrije gevoel extra in de spotlights te zetten zijn de P+R’s aangekleed met vrolijke vlaggen en banieren. Uiteraard met de welkome boodschap: Leuk dat je er bent ja/Great to see you. Ook op verschillende plekken in de stad en op het station hangen deze vrolijke boodschappen zodat de bezoekers in de stad zich ook extra welkom voelen. 

Het programma Gastvrij Groningen

Het programma Gastvrij Groningen wordt uitgevoerd en gefinancierd in opdracht van Het Fonds ondernemend GroningenGemeente Groningen en Groningen Bereikbaar. De Koninklijke Horeca Nederland - KHN en de vier Groningse bedrijvenverenigingen: Groningen City ClubBedrijvenvereniging WEST,  Bedrijvenvereniging Zuidoost Groningen en Bedrijvenvereniging Noordoost zijn ook bij het programma betrokken.