Over Marketing Groningen

Marketing Groningen is hét bureau voor de toeristische marketing van Groningen. De belangrijkste taak: het ontwikkelen van een marketingstrategie voor de stad en de provincie Groningen.


Visie

Een integrale marktbenadering staat centraal in de visie van Marketing Groningen. Toeristische marketing maakt deel uit van het bredere concept city marketing, een integraal concept, waarin niet alleen toerisme maar ook onderwijs, cultuur en economie belangrijke elementen zijn. Het merk Groningen dat gericht is op de toerist, is tenslotte niet los te zien van het Groningen dat zich richt op potentiële studenten, werkgevers of nieuwe bewoners. De integrale benadering staat ook centraal in de relatie tussen stad en ommeland. Stad en provincie zijn geen concurrenten. Sterker nog, beide versterken elkaar. Marketing Groningen behartigt de belangen van alle toeristisch-recreatieve instellingen en bedrijven. Marketing Groningen doet dit door de consument centraal te stellen. Keuzes worden dan ook gemaakt met de toerist als uitgangspunt.

Uit Groningen en VVV Groningen

VVV Groningen en Uit Groningen zijn onderdeel van Marketing Groningen. Het doel van de organisatie is om meer bezoek naar Groningen te genereren: bezoekers die ook nog eens vaker komen en meer geld besteden in stad en provincie. Bij de VVV op de Grote Markt kun je uiteraard terecht voor toeristische informatie over de stad en de provincie Groningen, maar ook over de rest van Nederland. In de VVV-winkel is onder andere een uitgebreid assortiment 'Er gaat niets boven Groningen'-producten te koop. Maar ook kun je hier kaarten reserveren voor grote evenementen, popconcerten en dergelijke. En natuurlijk is hier de populaire VVV cadeaubon te koop. Hotelovernachtingen, arrangementen, stadsrondleidingen met een VVV-gids: het kan allemaal geregeld worden bij de VVV.

Uit Groningen, www.uit.groningen.nl, is een website waarop alle uitgaansactiviteiten van Stad en Ommeland zijn te vinden. Exposities, theater en dans, maar ook sportevenementen en braderieën. In de Uitshop kun je ieder weekend terecht voor last-minute tickets.
Marketing Groningen werkt nauw samen met het toeristisch bedrijfsleven en de diverse koepelorganisaties zoals bijvoorbeeld GCC (Groningen City Club) en het Groningen Congres Bureau. De samenwerking heeft tot doel een zo herkenbaar en eenduidig mogelijk 'Er gaat niets boven Groningen' op de kaart te zetten.

Samenwerking

Marketing Groningen zoekt nadrukkelijk de samenwerking met andere partners, zoals VVV’s, lokale en regionale overheden, koepelorganisaties en toeristische ondernemers. Tenslotte kan alleen door samenwerking op een integrale en consistente wijze aan het merk Groningen gebouwd worden. Voor het toeristisch bedrijfsleven wil Marketing Groningen een zichtbare partner zijn met een duidelijke, herkenbare toegevoegde waarde.

Promotionele activiteiten

Wat kan Marketing Groningen in de promotie voor een toeristische ondernemer betekenen? Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan website- en gidsvermeldingen. Ook verstuurt Marketing Groningen maandelijks nieuwsbrieven met actuele informatie over toeristisch Groningen. Ook Uit Groningen verstuurt maandelijks een nieuwsbrief met verschillende activiteiten en evenementen die plaatsvinden in Groningen.

Deel deze pagina