Organisatie

‘Er gaat niets boven Groningen’ is dé slagzin van Marketing Groningen, en tevens de bekendste citymarketing slogan van Nederland. De opdracht van Marketing Groningen is het versterken van de aantrekkingskracht en bindingskracht van Groningen op bezoekers, bewoners, bedrijven en brains (studenten en kenniswerkers). Voor elke doelgroep hanteren we een afzonderlijke doelstelling en propositie wat Groningen voor deze doelgroep betekent, maar wel vanuit één kern waar Groningen voor staat. Voor bezoekers gaat het om beleving creëren en zorgen dat ze langer blijven, vaker terugkomen, en meer besteden. Voor bewoners gaat het om het activeren van hun trots op onze stad en provincie. Bij bedrijven gaat het erom dat ze zich hier gaan vestigen en groeien. En bij brains is het doel zorgen dat ze zich hier kunnen ontwikkelen en doorgroeien.

 

Directie

Mevrouw B. Risselada

Raad van Toezicht
De heer J. de Jeu (voorzitter)
Mevrouw C.A. Bos
De heer P.L. Bregman
Mevrouw I. Walinga
De heer L.H.R.J. Bruning 

Visie

In 2003 is Marketing Groningen opgericht als hét bureau voor de toeristische marketing van Groningen. Inmiddels is Marketing Groningen veel meer dan merkenbouwer alleen, en fungeert het ook als verbinder tussen en inspirator voor verschillende belanghebbende partijen op het gebied van toerisme en economie. Dat zijn partijen zoals de Rijksuniversiteit Groningen, UMCG, Economic Board Groningen, Gemeente Groningen, Provincie Groningen en vele startups. De taken van Marketing Groningen zijn ook uitgebreid met het economische domein. Samen werken zij aan een gezonde positie voor Groningen als pionier en werkplaats voor duurzame projecten waaronder energietransitie en healthy ageing.  

Stichting Marketing Groningen

De VVV Groningen, de exploitatie van de Martinitoren, UIT Groningen en Stichting de Verhalen van Groningen zijn ook onderdeel van Marketing Groningen.
Lees verder >>>

Contact

Stichting Marketing Groningen
Gedempte Zuiderdiep 22
9711 HG Groningen
tel.: 050-3199750
e-mail: secretariaat@marketinggroningen.nl

Afspraak bij Marketing Groningen? U kunt uw auto het beste parkeren in parkeergarage Rademarkt.

Deel deze pagina