Veel bezoekers voor Zomerstad en ZomerWelVaart

zondag 30 juli 2017

Veel bezoekers voor Zomerstad en ZomerWelVaart

Het kinderevent Zomerstad en het maritieme zomerfestival ZomerWelVaart hebben gezamenlijk zo’n 20 duizend bezoekers naar de stad getrokken. 

Zomerstad, dat bestond uit een hele trits activiteiten en leuke doe-dingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, wist vele duizenden kinderen te interesseren. Er waren activiteiten in onder meer het Groninger Museum, het Groninger Forum en het Grand Theatre. Populair waren ook de onderdelen ‘Achter de schermen’, het knutselen en de wetenschappelijke proefjes. Volgens Stephan Dirks, evenement-coördinator van Zomerstad, verdient Zomerstad dan ook zeker een vervolg.

Het startsein voor Zomerstad, van 28 juli tot en met 13 augustus, werd gegeven tijdens het maritieme zomerfestival ZomerWelVaart, dat het laatste weekend van juli plaatsvond aan de Hoge der Aa. Het was de derde editie van het kleine zusje van WinterWelvaart met dit jaar als thema Groningen Hanzestad.

Tijdens ZomerWelVaart was het Hoge der A gevuld met historische schepen, de Zeldzaam Mooie markt, de kunstroute, een kidsplein en de Vishoek met horeca en een muziekpodium. Volgens Marketing Groningen wisten opvallend veel gezinnen en buitenlandse toeristen de weg naar het festival te vinden. Ondanks het wisselvallige weer, met name op zondag, is het festival dan ook goed bezocht. 

Deel deze pagina