Wintercampagne gestart: stuur een kaartje uit Groningen

vrijdag 07 december 2018

Wintercampagne gestart: stuur een kaartje uit Groningen

Oproep aan alle Groningers: nodig iemand uit in Groningen


De wintermaanden komen eraan. En als vanouds valt er dan in Groningen veel te beleven. De jaarlijkse landelijke wintercampagne staat in het teken van echte Groningse winterse warmte: gezelligheid, samen genieten, ondernemen en oprecht gastvrij zijn. Nieuw onderdeel van de campagne is dat Groningers gevraagd wordt om vrienden en familie uit de rest van het land deze winter in Groningen uit te nodigen via een persoonlijke kaart.

Gratis kaart uit Groningen
Met de jaarlijkse wintercampagne laten we zien dat er genoeg redenen zijn om Groningen deze winter een of meerdere dagen te bezoeken. Kerstmarkten, exposities, festivals, de ijsbaan op de grote markt, shoppen en talloze gezellige plekken om te eten, te drinken, en om te blijven slapen. Dit jaar is in samenwerking met online kaartenplatform Kaartje2go een extra en regionaal element aan de campagne toegevoegd: inwoners krijgen de mogelijkheid om gratis een kaartje te sturen naar iemand die ze kennen elders in het land. Een familielid, vriend of kennis die nog nooit of al veel te lang niet meer in Groningen is geweest en waarmee nodig bijgepraat, gegeten of gedronken moet worden.  

Via de pagina www.kaartje2go.nl/groningen kunnen Groningers in de maand december een kaart personaliseren en gratis versturen. Op vrijdag 7 december wordt daarnaast een ansichtkaart mee bezorgd bij Dagblad van het Noorden. Die kaart ligt ook bij de VVV en hotels in de stad, en wordt uitgedeeld tijdens acties van Groningen Bereikbaar. De boodschap: met deze leuke verrassing op de deurmat geef je precies die extra aandacht die wij in Groningen zo gewoon vinden, en waarmee we onze gastvrijheid willen uitdragen.

Tegengeluid op de vluchtige, digitale tijd
Zo worden bewoners en bezoekers direct bij de campagne betrokken als ambassadeur van Groningen.  Met de kaartenactie wordt ingezet op persoonlijk contact, echte aandacht voor elkaar, op een warm welkom en op gastvrijheid. Passend bij de tijd van het jaar én als tegengeluid op de vluchtige digitale contacten waaraan we inmiddels zo gewend zijn. De actie speelt bovendien in op het gastvrijheidsaspect, dat steeds belangrijker wordt vanwege de ingrijpende werkzaamheden rondom de ringweg waarmee de komende jaren de bereikbaarheid van Groningen minder wordt.

Gastvrijheid staat centraal
Groningen heeft gastvrijheid hoog in het vaandel en als we mensen uitnodigen om te komen is het belangrijk dat zij zich hier welkom voelen. Daarom organiseren ondernemers diverse acties rondom onder andere de kerstdagen, waarmee bezoekers positief worden verrast en bovendien goed worden geïnformeerd over de bereikbaarheid van de stad.

Zie voor meer informatie www.winter.groningen.nl

 

Deel deze pagina