West Side Story naar MartiniPlaza

vrijdag 16 december 2016

West Side Story naar MartiniPlaza

Goed nieuws voor musicalliefhebbers: de musical West Side Story is in januari 2018 te zien in MartiniPlaza in Groningen. 

West Side Story, dat in 1957 op Broadway in première ging, wordt beschouwd als een van de beste musicals ooit en is tegelijkertijd een van de grootste liefdesverhalen aller tijden.

Het romantische verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is een van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama’s van onze tijd.

In de musical, met een Amerikaanse cast, komen nummers voorbij als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’ met de oorspronkelijke Broadway-choreografie van Jerome Robbins.

Groningen is een van de twee plekken in Nederland waar de musical in 2018 op de planken wordt gebracht. West Side Story doet behalve Groningen, ook Den Haag aan.

West Side Story is te zien van 2 tot en met 7 januari in MartiniPlaza.

www.martiniplaza.nl

Deel deze pagina