Wegwijs worden met de nieuwe portal groningen.nl

dinsdag 12 februari 2019

Wegwijs worden met de nieuwe portal groningen.nl

informatieve portal groningen.nl voor nieuwe bewoners in Groningen


De website www.groningen.nl is een informerende en inspirerende portal voor bewoners en bedrijven met praktische informatie over Groningen. De website is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. 

Groningen.nl is dé portal voor nieuwe bewoners en geeft naast de basisinformatie zoals het vinden van een woning en werk ook informatie over zaken die vaak later komen: welke sportclubs zijn er in Groningen, uitgaanstips en leuke weetjes en tips over de omgeving. ‘Local heroes’ - mensen die in Groningen bekend zijn, uit diverse sectoren als cultuur, wetenschap en bedrijfsleven – vertellen in filmpjes wat Groningen voor hen betekent. Via de portal kan je doorklikken naar diverse andere platforms en sites over Groningen zoals o.a. de kvk.nl, visitgroningen.nl, gemeente.groningen.nl, rug.nl, hanze.nl en umcg.nl.

De portal is een initiatief van het Akkoord van Groningen, waarbij de gemeente en provincie Groningen eigenaar zijn. Het Akkoord wil met de portal o.a. internationals voorzien van relevante basisinformatie. Marketing Groningen heeft de portal ontwikkeld en zal deze in beheer houden. De portal wordt een dynamisch platform die continu wordt aangepast aan de hand van nieuwe ontwikkelingen.

Deel deze pagina