Waddenpersreis: “Waarom nog raften in Thailand of klimmen in Nepal als dit landschap in Nederland ligt?”

zaterdag 04 maart 2017

Waddenpersreis: “Waarom nog raften in Thailand of klimmen in Nepal als dit landschap in Nederland ligt?”

Onder de noemer ‘Ontdek de Groninger Wildernis’ bracht een aantal Nederlandse en Duitse journalisten in september vorig jaar een bezoek aan twee Nationale Parken en het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. De persreis leidde onder andere tot een vijf pagina’s tellend artikel in het Volkskrant Magazine. “Er is geen enkele reden meer om níét naar het noorden van Groningen te gaan”, schreef de Volkskrant. 

Het was een bomvol programma voor de Duitse en Nederlandse journalisten. In de drie dagen die de journalisten in Groningen doorbrachten, stond onder andere een vollemaanswandeling door ‘Dark Sky Park’ Nationaal Park Lauwersmeer op het programma, werd er overnacht op een zandbank aan boord van de Willem Jacob in Lauwersoog en wandelden de journalisten over de bodem van de Waddenzee. Ook Nationaal Park Schiermonnikoog werd nog bezocht. De persreis werd afgesloten met een Waddensafari met zeehonden.

Duitse media
Nederlandse journalisten van onder andere Volkskrant Magazine, National Geographic, Noorderland, Bloggers van Expeditie Kram waren mee op de persreis. Vanuit Duitsland waren er journalisten aanwezig van Sleeze Magasin, ADAC, Geo Saison en Stadtanzeige Delme Wesser.

De persreis leidde tot publicaties in diverse media. Het Volkskrant Magazine kwam met een uitgebreid verslag van vijf pagina’s. “Er is geen enkele reden meer om níét naar het noorden van Groningen te gaan”, concludeerde journaliste Anne van Blijderveen na afloop. “Waarom nog raften in Thailand of klimmen in Nepal als dit landschap in Nederland ligt?”

Nieuwe persreizen
Bij deze publicatie bleef het niet. Ook de Nederlandse en Belgische National Geographic, het tijdschrift Noorderland, het Duitse Geo Saison en de blog Expeditiekram kwamen met een verhaal over de Wadden.

Ook komend jaar organiseert Marketing Groningen nog verschillende persreizen. Zo staat er nog een persreis langs de Groningse borgen op de rol, komt er nog een culinaire persreis aan en staat er opnieuw een Waddenpersreis op de agenda. Ook bloggers worden nog een keer uitgenodigd kennis te maken met Groningen. 

Deel deze pagina