Update campagne Er Gaat Niets Boven Groningen

woensdag 10 juli 2019

Update campagne Er Gaat Niets Boven Groningen

In het kader van de provinciale toeristische campagne Er gaat niets boven Groningen zijn er afgelopen periode verschillende artikelen, redactionele verhalen en mooie producties ontwikkeld in samenwerking met aansprekende titels. De thema’s fietsen en wandelen stonden centraal in de campagne met de focus op de rust en ruimte in het ommeland. De artikelen maken het verhaal van Groningen beleefbaar en nemen je mee langs de verborgen parels van onze provincie. Hieronder kun je een greep uit de gerealiseerde artikelen lezen met onder andere een mooi stuk in de Lonely Planet en NRC.

Het Groningse Goud – Lonely Planet

Bij Nieuwe Statenzijl, het meest noordoostelijke stukje Nederland, is het niet het koren dat wuift in de wind, maar het riet. Hier ontmoet de getijdenrivier de Eems het zilte water van de Waddenzee. Een smalle houten pier leidt naar een buitendijkse vogelkijkhut, waar je op een mooie dag met een beetje geluk naast de vele wadvogels ook zeehonden en bruinvissen kunt spotten. Een prachtig gezicht, maar auteur Frank Westerman heeft zijn hart verloren aan de eindeloze zomervelden van goudgeel koren in de regio. ‘De oude dijken zijn dan net tribunes om van de weidsheid van het land te genieten’.

Lees hier het hele artikel

Op adem komen in Groningen – NRC

Het leven mag af en toe best wat kabbelen. Graag zelfs. Even een tandje minder, een paar dagen geen vliegende haast. Wie voelt die behoefte nou niet van tijd tot tijd? Gelukkig zijn er ook in Nederland nog genoeg plekken waar je echt kunt onthaasten. Neem Groningen. Een provincie met een eeuwenoud cultuurlandschap waar de tijd heeft stilgestaan. Hier stap je zo de stilte binnen. Je hoeft niet lang te zoeken, als je weet waar je moet kijken.

Lees hier het hele artikel 

Weg in eigen land: bijzondere plekken om te ontdekken in Groningen – Happinez

Het Lauwersmeer is een prachtig en beschermd natuurgebied in Groningen. Vol rust, ruimte en knappe diersoorten (hallo roofvogels en paradijsvogels van vlinders) en tevens een van de laatste plekken in ons land waar het ’s nachts nog écht donker wordt. Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier ’s nachts zo pikkedonker, dat je juist heel veel ziet.

Lees hier het hele artikel 

Lekker 500 en Toeractief Jaarboek

Naast bovenstaande artikelen wordt de campagne in het najaar uitgebreid met nog een aantal redactionele verhalen. Met onder andere vier pagina’s  in de culinaire restaurantgids Lekker 500. Hierin worden jaarlijks 500 restaurants onafhankelijk beoordeeld en geselecteerd. De redactie gaat het culinaire verhaal van Groningen vertellen: Van Wad en Land op je bord en in je glas. Tot slot wordt het Pronkjewailpad langs alle pronkjuwelen van Groningen uitgelicht in het Toeractief Jaarboek, dat ook eind 2019 verschijnt.

Deel deze pagina