UIT Groningen op Noorderzon

vrijdag 07 september 2018

UIT Groningen op Noorderzon

Ook afgelopen Noorderzon was UIT Groningen weer van de partij. Dit keer met de ‘Kom van je bank af – sessies’ tijdens Noorderzondag, de laatste zondag van het festival. Het evenement werd georganiseerd om Groningers en bezoekers de diversiteit in het culturele aanbod te laten zien.

Live muziek

Dit hebben we onder andere gedaan door een afwisselend gratis muziekprogramma neer te zetten in de Horatiotent op het festivalterrein. Van Cubaanse muziek tot jazz, en van blues tot rock. Vijf bands representeerden vijf verschillende (gratis) muziekpodia in de stad waar bijna wekelijks live muziek te horen is. En dan niet de grote jongens als De Oosterpoort, Simplon of Vera, maar juist de kleine, intieme podia waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

Babbelbox

Naast de ingang van de Horatiotent konden voorbijgangers uitjes winnen in de Babbelbox. Door voor de camera een drietal vragen over uitgaan in Groningen te beantwoorden, kon men prijzen winnen. De videobeelden kunnen we bovendien gebruiken voor diverse social media teasers voor UIT.

Selfie spot

Uiteraard was onze grote G ook van de partij. Deze is gedurende Noorderzondag flink beklommen door kinderen, en gefotografeerd door ouders en jongeren. Noorderzondag was weer een geslaagde middag voor jong en oud. De zon scheen, de muziek swingde en het publiek was enthousiast. Kortom: volgend jaar weer!

Deel deze pagina