Topjaar voor Groningse musea en Groninger Forum

woensdag 11 januari 2017

Topjaar voor Groningse musea en Groninger Forum

Het Groninger Museum heeft een topjaar achter de rug. Het museum kreeg in 2016 ruim 290.000 bezoekers over de vloer. Dit is het hoogste aantal sinds 2002, het jaar van de tentoonstelling Ilja Repin – Het geheim van Rusland. Ook het Groninger Forum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum kunnen terugkijken op een goed jaar.

Het Groninger Museum heeft de grote belangstelling vooral te danken aan de expositie rondom David Bowie: deze tentoonstelling trok ruim 200.000 bezoekers. Momenteel is in het museum de expositie Rodin – Genius at Work te zien. Ook deze tentoonstelling blijkt een publiekstrekker: alleen al de eerste paar weken kwamen er 40.000 mensen een kijkje nemen.

Het Groninger Forum haalde in 2016 zelfs een bezoekersrecord. Dat is vooral te danken aan de populariteit van de bibliotheek in de Oude Boteringestraat, die onder het Groninger Forum valt. Maar er is ook veel belangstelling voor de filmvertoningen bij de bioscoop van het Groninger Forum aan het Hereplein. Er kwamen in 2016 113.000 bezoekers; 13 procent meer dan het jaar ervoor.  Er wordt nu nog druk gebouwd aan het nieuwe Groninger Forum, dat straks een plek krijgt aan de oostwand van de Grote Markt.

Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan tevreden terugkijken op het voorgaande jaar. Het museum kreeg in 2016 in totaal 35.900 bezoekers over de vloer. In 2015 wist het museum nog 34.100 bezoekers te bereiken. Het succes was onder andere te danken aan de reclametentoonstelling Made in Stad over 100 jaar reclame van vijf Groninger bedrijven. Maar ook de deelname van het museum aan grote evenementen als WinterWelVaart en ZomerWelVaart wierp zijn vruchten af. Daardoor werden er veel nieuwe mensen bereikt, aldus het museum.  

www.groningermuseum.nl
www.groningerforum.nl
www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deel deze pagina