Toeristen geven Groningen een dikke 8,4

woensdag 12 oktober 2016

Toeristen geven Groningen een dikke 8,4

Niet minder dan een dikke 8,4! Dat is het rapportcijfer dat Groningen krijgt van toeristen die de stad bezoeken. Het cijfer komt voort uit een enquête die onderzoeksbureau Sweco, in opdracht van de gemeente en Marketing Groningen, afnam onder toeristen die een dag of langer in de stad doorbrachten.

Voor toeristen zijn winkelen, inclusief een bezoekje aan de markt, en de historische bezienswaardigheden de belangrijkste redenen om Groningen te bezoeken, blijkt uit het onderzoek. De goede sfeer in de stad en het aanbod van winkels en horeca dragen eraan bij dat bezoekers langer in de stad blijven.

Zo’n 10 tot 15 procent van de Duitsers die voor een dagje naar de stad komen, brengen een bezoek aan de Martinitoren en/of het Groninger Museum of maken met een rondvaartboot een tocht door de Groningse grachten. Ook bij toeristen die langer dan een dag in Groningen verblijven, zijn dit populaire activiteiten.

Wethouder Joost van Keulen van onder meer Toerisme en Recreatie is blij met de mooie 8,4 die de stad als rapportcijfer krijgt: “Toerisme is een belangrijke sector voor de economie van Groningen en het is natuurlijk geweldig dat bezoekers zo positief zijn over wat de stad en met de ondernemers in deze stad hen bieden.”

Volgens directeur Hans Poll van Marketing Groningen trekt de stad steeds meer bezoekers uit het buitenland. “We zien een landelijke trend dat het inkomend toerisme toeneemt. Dit zien we ook terug in Groningen. Een belangrijk deel van onze bezoekers komt uit Duitsland. De hoge waardering van met name die bezoekers zal via mond-op-mond-reclame worden doorgegeven en nieuwe recreanten naar Groningen trekken.”

Deel deze pagina