The Huffington Post: ‘Groningen een juweel van een stad’

woensdag 18 januari 2017

The Huffington Post: ‘Groningen een juweel van een stad’

Een juweel van een stad, die veel gelijkenissen heeft met Amsterdam. Zo schreef de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post na afloop van festival Eurosonic Noorderslag over Groningen.

“Grote kans dat je nog nooit hebt gehoord van Groningen, een juweel van een stad in het Noorden van Nederland”, zo begint The Huffington Post het artikel. Om te vervolgen dat Groningen opvallend veel karakteristieke gelijkenissen heeft met Amsterdam: grachten, koffiehuizen en meer fietsen dan mensen. Groningen is volgens de journalist erg cosy, gezellig dus, en ook niet onbelangrijk: alles in de stad is op loopafstand.

De nieuwssite prijst ook de enorme studentenpopulatie, de gevarieerde muziekscene en de innovatieve spirit. “Zeker in januari maakt het de naam ‘City of Talent’ waar, als de stad gastheer is van Eurosonic Noorderslag.” 

The Huffington Post koppelt in het artikel ook een deel van het succes van Ellie Goulding, Stromae en Bastille aan Eurosonic Noorderslag en schrijft dat Groningen tijdens het festival volledig in het teken van muziek staat.

Bekijk het volledige artikel >>

Deel deze pagina