Provincie Groningen grootste stijger aantal toeristen in 2018

woensdag 17 april 2019

Provincie Groningen grootste stijger aantal toeristen in 2018

In Groningen groeide het aantal toeristen procentueel gezien het hardst, met maar liefst 31 procent.


Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral hotels, pensions, B&B’s en kampeerterreinen in de provincie kregen meer toeristen.

2018 goed toeristisch jaar voor Groningen
Het aantal overnachtingen in de provincie is gestegen met 23,4% terwijl landelijk het aantal overnachtingen steeg met 4,6%. Het aantal gasten in de provincie is gestegen met 31%, landelijk 5%. De grootste groep toeristen zijn Nederlanders die in eigen land er op uit gaan, gevolgd door Duitsers, Belgen en gasten uit de UK. “Dit past goed in de ontwikkeling die we zien dat de vrijetijdseconomie een enorme vlucht aan het nemen is. We verwachten een toename van het inkomend toerisme met 50% in 2030. Ook Groningen kan hiervan profiteren en doet dat gezien deze cijfers nu al,” aldus Barbara Risselada, directeur Marketing Groningen.

De cijfers gaan over het aantal gasten en hun overnachtingen in de provincie Groningen in alle hotels, motels, pensions, appartementen met hoteldienstverlening, jeugdaccommodaties, B&B’s met ten minste 5 slaapplaatsen, kampeerterreinen met minimaal 4 toeristische standplaatsen, huisjesterreinen en in groepsaccommodaties met ten minste 10 slaapplaatsen.

Online ook stijgende cijfers
Online gaat het ook goed. Afgelopen jaar is het aantal bezoekers op onze toeristische website gestegen met 29%. De UIT website met de cultuuragenda van Groningen is met maar liefst 44% gestegen t.o.v. 2017. Op de UIT website staan zowel culturele evenementen in de stad als in de provincie.

 

Deel deze pagina