Nieuwe lange afstandpad Pronkjewailpad geopend

zondag 15 april 2018

Nieuwe lange afstandpad Pronkjewailpad geopend

Groningen heeft een primeur met een nieuwe wandelactiviteit: een langeafstandspad gecombineerd in een evenement. Wandelaars kunnen hierin kennismaken met alle toeristische hoogtepunten van de provincie.

Het Pronkjewailpad is een nieuwe lange afstandspad-route die in samenwerking met Routebureau Groningen, Marketing Groningen, provincie Groningen en meer dan 100 zogenoemde voorlopers tot stand is gekomen. Er komen twee routes van 250 kilometer: een noordroute en een zuidroute.

Het is in feite het antwoord op de grote belangstelling voor de Tocht om de Noord, het Groningse wandelevenement dat ieder jaar binnen no time is volgeboekt. De organisatie ging opzoek naar een oplossing voor de toenemende druk en belangstelling voor het evenement. Daar is het Pronkjewailpad uit ontstaan. Het is wandelen 'nieuwe stijl' legt Peter Velthuis van Routebureau Groningen uit. Onderweg kan de wandelaar van alles beleven en bepaalt zelf de tijd en de afstand. De elementen die de Tocht om de Noord zo geliefd maken, zoals proeven, kunst , theater, muziek en cultuur blijven een grote rol spelen. Het is een wandelpad, maar tegelijk ook een evenement. Deze combinatie is een primeur in Nederland.

Lees hier meer over het Pronkjewailpad.

Deel deze pagina