Nieuw restaurant in De Loods Ebbingekwartier

donderdag 17 november 2016

Nieuw restaurant in De Loods Ebbingekwartier

In De Loods, op het Ebbingekwartier-terrein, zit sinds kort een nieuw restaurant: Grand café & restaurant De Oude Gasfabriek.

Er heeft een behoorlijke verbouwing plaatsgevonden om het voormalige restaurant Oberland te transformeren in grand café & restaurant De Oude Gasfabriek. Ondanks de verbouwing zijn de karakteristieke elementen van De Loods, die in begin twintigste eeuw behoorde tot de gasfabriek van Groningen, goed bewaard gebleven. De industriële inrichting benadrukt daarbij de historie van het gebouw.

De verbouwing heeft alleen aan de binnenkant plaatsgevonden. Het gebouw is namelijk van het Groninger Monumenten Fonds dat de buitenkant in 2014 volledig gerenoveerd heeft. Door de ligging van het pand, bovenop parkeergarage Boterdiep, is het uitermate goed bereikbaar voor een breed publiek en zakelijke afspraken.

Aldwin Bruin en Feico Risakotta zijn de eigenaren van het fonkelnieuwe restaurant.  Risakotta is behalve eigenaar ook chef-kok van het restaurant en heeft met uiterste zorg een menukaart ontwikkeld waarop ook veganistische en koolhydraatarme gerechten te vinden zijn. In de keuken staat een team van koks die eerder in hun carrière werkzaam zijn geweest in de keukens van Michelin-ster restaurants. 

Behalve voor een diner (al dan niet vijf gangen) kun je in De Oude Gasfabriek ook terecht voor een lunch, borrel of een kop koffie met een stuk huisgemaakt gebak.

www.deoudegasfabriek.nl

Deel deze pagina