Merckt wordt nieuwe hoekpand Grote Markt

woensdag 23 november 2016

Merckt wordt nieuwe hoekpand Grote Markt

Het plan ‘Merckt’ van ontwikkelaar Mensenborgh heeft de competitie voor het hoekpand Grote Markt-Poelestraat gewonnen. Het ontwerp kreeg van het publiek de meeste stemmen. Ook de vakjury wees het plan Merckt aan als winnaar van de drie ontwerpen.

In totaal brachten ruim 21.000 mensen een stem uit op een van de drie ontwerpen voor het nieuwe hoekpand. Merckt was de overtuigde winnaar en kreeg bijna 15.000 stemmen, wat neerkomt op 71 procent.

Het plan voorziet in een ‘Food Merckt’ op de begane grond en 25 koopappartementen op de verdiepingen. Op het dak komt volgens het concept een cocktailbar met dakterras dat uitzicht biedt over de stad.

Als publiekswinnaar kreeg Merckt 25 van de te verdelen 100 punten. De andere 75 punten werden door de vakjury toegekend op basis van de architectuur, het programma, de planning en bouwlogistiek en de duurzaamheid. Ook bij de jury eindigde het Merckt-concept bovenaan.

Op korte termijn wordt met Mensenborgh een contract afgesloten voor de realisatie van het project. Vervolgens zal begin volgend jaar begonnen worden met de sloop van het huidige, roze geschilderde pand. In de zomervakantie van 2017 moet de bouw van start gaan en het pand zal naar verwachting eind 2018 worden opgeleverd.

Deel deze pagina