Gronings restaurant De Haan scoort vier sterren in Volkskrant

dinsdag 03 januari 2017

Gronings restaurant De Haan scoort vier sterren in Volkskrant

In juni vorig jaar opende aan de Astraat in de stad Groningen een bijzonder restaurant: De Haan. Wat het restaurant zo bijzonder maakt is dat er geen bediening rondloopt. En volgens de Volkskrant worden er ook nog eens ‘prachtige gerechten’ geserveerd. De Haan scoorde daarmee in een recensie vier van de vijf sterren.

Zowel op het gebied van eten, als de bediening als de prijs-kwaliteitverhouding kreeg De Haan van culinair recensent Mac van Dinther een 8.

Zoals gezegd: in het restaurant aan de rand van de binnenstad loopt geen bediening rond. Kok en eigenaar Dennis de Haan staat in de keuken en serveert het eten rond. De drankjes mogen de gasten zelf inschenken, waarbij er op tafel een formulier ligt waarop de consumpties bijgehouden moeten worden.

En dan het eten. Volgens Van Dinther werden al zijn verwachtingen overtroffen. Hij spreekt van ‘prachtige gerechten die in menig sterrenrestaurant niet zouden misstaan’. ‘We zijn er stil van’, besluit hij.

Dat er geen bediening in het restaurant rondloopt, is volgens de journalist eigenlijk alleen maar een voordeel. ‘Schenk jij of schenk ik?, dat is de vraag.’  Bij de keuze tussen de verschillende wijnen wordt het de gast zo makkelijk mogelijk gemaakt: ze staan al gerangschikt op voor-, tussen en hoofdgerecht.

De Volkskrant eindigt met de conclusie dat De Haan, met plek voor zestien gasten, een absolute aanrader is. Vandaar dus ook: vier van de vijf sterren.

www.restaurantdehaan.nl

Deel deze pagina