Groningen snelste stijger in aantallen buitenlandse gasten

maandag 19 november 2018

Groningen snelste stijger in aantallen buitenlandse gasten

Ongeƫvenaarde groei aantal campinggasten


Volgens de berichtgeving is Groningen het minst populair bij Nederlandse vakantiegangers. Dit meldde de lokale media naar aanleiding van recente cijfers dat het CBS vandaag publiceerde. Als je verder kijkt dan zie je dat Groningen ook positieve cijfers laat zien, ondanks dat Groningen in absolute aantallen op een laatste plek staat.

 

Opvallende groei inkomend toerisme


Wanneer we kijken naar de ontwikkeling van het aantal campinggasten in het eerste half jaar 2018 t.o.v. het eerste half jaar 2017, ontstaat een positief beeld. Het aantal campinggasten in de Provincie Groningen groeide in de eerste helft 2018 met 48% (+ 13.000 gasten). Groningen groeide daarmee fors harder dan het totaal aantal campinggasten in Nederland +7,5%.

Een andere positieve ontwikkeling is het totaal aantal gasten van logiesaccommodaties (hotels, campings, huisjesterreinen, groepsaccommodaties). Opvallend is de ontwikkeling van het aantal buitenlandse gasten. In Groningen groeide dit aantal met 32%, in Nederland met 6,3%. Deze ontwikkeling sluit goed aan bij onze ambitie om in het Noorden ruimte te maken voor toerisme.

Volgens de World Tourism Organisation wordt een groei verwacht van de toeristische sector met 50% tot en met 2030. Groningen moet deze kansen pakken, want hier is nog ruimte voor groei. Samen met ondernemers, onderzoekers en overheden binnen de vrijetijdseconomie pakken we de kansen die zich voordoen in de enorme stijging van het inkomend toerisme dat eraan komt. Dat is essentieel voor het welzijn en de welvaart in onze mooie provincie. 

De eerste stap hiervoor wordt gezet tijdens de Leisure Academy op 11 december die we samen met de Groningen City Club organiseren. Meedoen met de Leisure Acadamy? Meld je hier aan

Lees ook het artikel van DVHN; Twee keer zoveel gasten op Groningse campings, maar toch bungelen we landelijk onderaan

Deel deze pagina