Eurosonic Noorderslag

zaterdag 19 november 2016

Eurosonic Noorderslag

Groningen wordt van 11 tot en met 14 januari volgend jaar overspoeld door ruim 40.000 muziekliefhebbers tijdens festival Eurosonic Noorderslag. De populariteit van dit muziekfestival wordt elk jaar weer bevestigd zodra de kaartverkoop begint: de kaarten zijn traditiegetrouw in no-time uitverkocht. 

Tijdens Eurosonic Noorderslag verwelkomt de stad ruim 350 bands uit 31 Europese landen. Het startsein van het festival wordt gegeven met Eurosonic, dat op donderdag en vrijdag plaatsvindt. Jaarlijks staat een ander Europees land centraal tijdens Eurosonic; dit jaar is dit Portugal. Tientallen Portugese bands en acts reizen dit jaar af naar Groningen waaronder The Gift, NEEV, DJ Ride, Gisela João, Glockenwise, Memória de Peixe, :papercutz en We Bless This Mess.

Afsluiting
De afsluitende avond, zaterdag, staat Noorderslag op het programma. Noorderslag biedt een dwarsdoorsnede van de actuele, Nederlandse popmuziek. Zowel in de Oosterpoort als in talloze cafés en kroegjes in de stad zijn deze avond optredens van onder andere Broederliefde, De Kik en Ronnie Flex.

Popprijs
Tijdens Noorderslag wordt traditiegetrouw ook de Popprijs uitgereikt. Bezoekers zijn alvast gewaarschuwd: sinds vorig jaar mag de winnaar niet meer worden bekogeld met bier.

Discover Eurosonic Noorderslag
Met honderden artiesten op de line-up is Eurosonic Noorderslag een van de beste plekken om nieuwe muziek te ontdekken. Omdat het daarom lastig is om keuzes te maken, introduceert het festival dit jaar daarom voor het eerst zes Discover Eurosonic Noorderslag afspeellijsten op Spotify. Deze lijsten geven per genre, variërend van Folk & Acoustic tot Pop en Rock, tips voor niet te missen optredens.

Kaarten
Er zijn nog wel kaarten te koop voor Eurosonic en Noorderslag YUNG. Ook de conferentieregistraties zijn nog verkrijgbaar. De YUNG-tickets kosten slechts 25 euro, maar zijn alleen bestemd voor jongeren onder de 18 jaar.

www.eurosonic-noorderslag.nl

Deel deze pagina