Eerste exemplaar Waddenspecial National Geographic uitgereikt aan minister van LNV Carola Schouten

vrijdag 18 mei 2018

Eerste exemplaar Waddenspecial National Geographic uitgereikt aan minister van LNV Carola Schouten

Op vrijdag 18 mei is het eerste exemplaar van de National Geographic uitgave ‘Schoonheid van de Wadden’ uitgereikt aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten. Dit werd gedaan door de Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer tijdens de Trilaterale Regeringsconferentie van Waddenzeelanden in Leeuwarden. De special is in nauwe samenwerking met de redactie van National Geographic samengesteld en door ecoloog en filmmaker Ruben Smit grotendeels voorzien van beeldmateriaal.

Regeringsconferentie van Waddenzeelanden
De conferentie in Leeuwarden, waar wordt gesproken over bescherming en beheer van de Waddenzee, was bij uitstek het moment om de special te lanceren. In de special is veel aandacht voor het duurzaam beleven van de Waddenzee- en kust, de bijzondere natuur en het rijke dierenleven. Er staat informatie in over het Friese en Groningse waddengebied, evenals het Ost-Friese (DLD) deel.

Wadden-Agenda
‘Schoonheid van de Wadden’ komt voort uit het INTERREG / EU project ‘Wadden-Agenda’. Het grensoverschrijdende project zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Waddenzee en het Waddengebied, onder andere door de inzet van duurzaam toerisme. Het project is gebaseerd op de strategie “duurzaam toerisme in de bestemming Waddenzee”, een publicatie uit 2014 die in samenwerking met natuurbescherming en toeristische organisaties tot stand is gekomen. Binnen het project werken zes partijen uit twee landen samen, Marketing Groningen en de provincie Friesland zijn de Nederlandse partners.

Voor abonnees, maar ook te bestellen
Op 22 mei werd de special, als bijlage bij de normale uitgave van National Geographic, bij ruim 42.000 adressen in Nederland bezorgd. In juni kre de 17.000 lezers van National Geographic Traveler het boekje bezorgd. Geïnteresseerden die geen abonnee zijn maar wel een exemplaar willen bestellen, kunnen een gratis exemplaar downloaden via: www.visitwadden.nl/national-geographic.

Deel deze pagina