Drukbezochte Eurosonic Noorderslag uitgeroepen tot ‘beste festival’

woensdag 25 januari 2017

Drukbezochte Eurosonic Noorderslag uitgeroepen tot ‘beste festival’

Festival Eurosonic Noorderslag (ESNS) is door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals verkozen tot beste festival. ESNS, van 11 tot en met 14 januari in Groningen, trok dit jaar ruim 40.000 bezoekers. Bij die indrukwekkende cijfers bleef het niet: het festival telde 382 acts, 424 optredens en ESNS werd in 17 landen live op de radio uitgezonden.

De jury die bepaalde dat ESNS het beste festival is, sprak niets anders dan lof. “Dit voor de business essentiële festival is een ongeëvenaarde rendez-vous van professionals, nieuw talent en enthousiast publiek. Inmiddels is het een vaste, niet te onderschatten waarde, voor het Nederlandse en Europese live circuit. Het is de kiem en wortel voor menig popartiest”, zo viel te lezen in het juryrapport.

Eurosonic Noorderslag was in heel Europa op radio en televisie, én online te volgen: daarmee is het een van de grootste media-evenementen in Europa. In 17 landen werd het festival live op de radio uitgezonden en in totaal was het evenement in 34 Europese landen te zien of te horen. Zo deed BBC Radio One een live-uitzending en zond de Frans/Duitse zender Arte livestreams uit vanuit de Der Aa-Kerk. NPO 3 deed live verslag van het festival.

Volgens de festivalorganisatie trok ESNS in totaal 40.300 bezoekers, van 42 verschillende nationaliteiten. Zij kwamen voor 382 acts en 442 optredens, waarvan 465 journalisten verslag deden. Vanwege de enorme stroom bezoekers die de stad overspoelde, zaten vrijwel alle hotels en Airbnb’s in Groningen vol.  

Tijdens Noorderslag, op zaterdag, werd bekend dat DJ Martin Garrix zich de winnaar van de Popprijs 2016 mag noemen.

www.eurosonic-noorderslag.nl

Deel deze pagina