Dronefoto van Dollard mooiste luchtfoto van het jaar

dinsdag 06 december 2016

Dronefoto van Dollard mooiste luchtfoto van het jaar

‘De foto doet bijna buitenaards aan,’ zei de jury over de luchtfoto van de Dollard bij Nieuwe Statenzijl in Groningen. De dronefoto, gemaakt door Reint Verkerk (25) uit Winsum, werd begin december dan ook verkozen tot mooiste luchtfoto van het jaar. 

Een vakjury sprak over de foto die de zonsopkomst laat zien van ‘een kleurrijke, abstracte foto van de Dollard die je een paar keer moet bekijken voordat je snapt wat je ziet. Toch kijk je naar een stukje Nederland.’

De winnaar van de juryprijs begon drie jaar geleden pas met dronefotografie. In het dagelijks leven knapt hij molens op. Verkerk vliegt daarnaast al jaren met zijn drone boven het Groningse land. Daarvan maakte hij meerdere indrukwekkende filmpjes.

De foto een licht besneeuwde en sfeervol verlichte binnenstad van VStuartTaylor viel dan wel niet in de prijzen, adembenemend is ‘ie wel. De RUG-studente uit het Verenigd Koninkrijk maakte de foto tijdens zonsondergang vanaf de Martinitoren en postte hem op Twitter en Instagram. ‘It was stunning but our fingers froze in the -3°C temperature!’, vertelde ze erbij. 

Deel deze pagina