Bijeenkomsten kansen voor vaarrecreatie

woensdag 15 maart 2017

Bijeenkomsten kansen voor vaarrecreatie

Marketing Groningen heeft afgelopen maanden twee bijeenkomsten georganiseerd rondom de thema’s varen en waterrecreatie. En niet voor niets: het water in Groningen, of het nu om de diepen (grachten) gaat, het Wad of juist meren en kanalen, is voor veel mensen een extra reden een bezoekje aan de stad of provincie te plannen. Daarnaast speelt water ook een belangrijke rol in de nieuwe toeristische campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’.  

In november vorig jaar werd als onderdeel van festival Let’s Gro met enkele tientallen direct betrokkenen gebrainstormd en gedebatteerd over de toekomst van de Diepenring. De aanwezigen, waaronder vaarondernemers zoals haveneigenaren en bootverhuurders en horecaondernemers, bogen zich over de vraag hoe de Diepenring aantrekkelijker kan worden gemaakt en welke kansen er dan voor ondernemers liggen.

Michel Aaldering van Marketing Groningen en Maik van Heerd van het Grachtenfestijn hadden ter voorbereiding en ter inspiratie van te voren een rondje over de Diepenring gevaren. Dat resulteerde in een fotopresentatie, maar ook in enkele suggesties die de Diepenring naar een hoger plan kunnen tillen. Daarbij ging het onder andere om verlichting, evenementen en terrassen op het water.

Provincie
Niet alleen in de stad, ook in de provincie Groningen liggen nog volop kansen en mogelijkheden als het om waterrecreatie gaat, zo bleek tijdens een bijeenkomst van het vaarnetwerk vaarondernemers. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de mogelijkheden voor vaar- en waterondernemers in de provincie om meer samen te werken. Daarbij gaat het vooral om de ontwikkeling van nieuwe, recreatieve vaarroutes die mogelijk ook kunnen aansluiten bij de Verhaallijnen.

Vaar- en waterondernemers die suggesties hebben voor leuke vaarroutes kunnen die doorgeven aan het Routebureau Groningen. De nieuwe routes worden meegenomen in de nieuwe vaarkaart en onder andere op www.varen.groningen.nl.

Deel deze pagina