70.000 Nederlanders ontvangen speciale bijlage over Groningen

donderdag 18 oktober 2018

70.000 Nederlanders ontvangen speciale bijlage over Groningen

Vandaag worden de eerste exemplaren van het magazine ‘Bestemming Groningen’ bezorgd bij 70.000 abonnees van Elsevier Weekblad. De redactie van ‘Bestemming Groningen’ wil de onbekende kant van Groningen laten zien. Stad en provincie Groningen als pionierzone voor de uitdagingen van de 21ste eeuw: de energietransitie, de kringloopeconomie en de digitale maatschappij. Aan de orde komen onder andere de pilot van het 5G-netwerk, de beweegredenen van Google om hun datacenter in de Eemshaven te vestigen en Campus Groningen, met haar vele proeflocaties.   

 

Groningen, powerhouse van Nederland
Wadden, wierden, wuivend graan, een eeuwenoude universiteitsstad met een jong hart, festivals en mondiale allure. Groningen staat er om bekend. Maar wat velen niet weten is dat de economie van de toekomst hier vorm krijgt. Groningen heeft alles in huis heeft om te bouwen aan de groene en gezonde wereld van morgen, de 21ste eeuw. Er wordt gewerkt aan een sterke infrastructuur, een innovatieve chemische industrie en een grensverleggende agrarische sector. Lokale ondernemers en multinationals die hier gevestigd zijn vertellen in het magazine waarom dat zo goed kan in Groningen.  

Proeftuin voor energietransitie, groene chemie en digitalisering
Groningen is de ideale proeftuin dankzij de hier aanwezige kennis, sterke clusters en die typisch Groningse mentaliteit van pionieren en samenwerken. Hier krijgen bedrijven volop de ruimte om te experimenteren met kansrijke technologieën: het chemiecluster Chemport Europe wil de noordelijke energiesector vergroenen door over te stappen op biomassa, het familiebedrijf Koopman Logistics die samen met IBM een digitaal autotransactiesysteem ontwikkelde op basis van blockchaintechnologie en de eerste stappen voor een waterstofeconomie zijn al gezet. Op het chemiepark in Delfzijl zijn AkzoNobel en de Gasunie begonnen met de bouw van een ‘elektrolyser’. Daarmee kan schone energie worden omgezet in waterstof. Het zijn slechts voorbeelden van het pionieren in Groningen, die noodzakelijk zijn voor de transities in de energie en chemiesector. Allemaal kansrijke innovaties die niet alleen de toekomst van Groningen, maar ook die van Nederland of zelfs de rest van de wereld gaan bepalen.

Gratis aan te vragen
De bijlage is ontwikkeld door de redactie van de ‘Bestemming Groningen in nauwe samenwerking met Marketing Groningen, de provincie Groningen, het Akkoord van Groningen en Economic Board Groningen. De bijlage wordt samen met de reguliere uitgave van Elsevier Weekblad verspreid en wordt bij ruim 70.000 adressen in Nederland bezorgd. Geïnteresseerden die geen abonnee zijn maar wel een exemplaar willen bestellen, kunnen hier een gratis exemplaar aanvragen. 

Deze uitgave is gezamenlijk gefinancierd met middelen van de Provincie Groningen, het Akkoord van Groningen en het Economic Board Groningen.

Deel deze pagina