Waddengebied Werelderfgoed, de Waddeneilanden en Nationaal Park Lauwersmeer op #30 in 52 Places to Go in 2019 New York Times Travel

woensdag 09 januari 2019

Waddengebied Werelderfgoed, de Waddeneilanden en Nationaal Park Lauwersmeer op #30 in 52 Places to Go in 2019 New York Times Travel

Het Waddengebied Werelderfgoed, de Waddeneilanden, Nationaal Park Lauwersmeer, Beleef Lauwersoog en Schiermonnikoog staan samen op plaats 30 als enige Nederlandse bestemming in de 52 Places to Go in 2019 in de zeer gerenommeerde New York Times Travel. One place to dream about exploring each week. De New York Times maakt ieder jaar 52 plekken in de wereld bekend, die je in 2019 moet hebben gezien. Het Amerikaanse dagblad, met grote internationale impact, heeft een miljoenenbereik. 

De publicatie komt voort uit een persbezoek en is in samenwerking met Merk Fryslan, NBTC Holland Marketing, VVV Schiermonnikoog, Beleef Lauwersoog en lokale ondernemers georganiseerd en begeleid. Daarbij stonden natuur, lokale keuken, Waddenzee Werelderfgoed en duurzaam toerisme centraal. De journalist sprak zijn waardering uit over de schoonheid van de eilanden en het Waddengebied als 'super charming' en 'uber green' en het uitgestrekte landschap van het mooie Noorden en benoemde het als een zeldzaam rustig en ontspannen stukje wild Europa! Ook het Dark Sky Park en het zeehondencentrum kregen aandacht en zijn benoemd. 

Na de publicaties in The independent, CNN Travel, Lonely Planet en The Guardian is de New York Times ook aan het rijtje toegevoegd. Daarmee krijgen Groningen en Noord Nederland steeds meer de kans om internationaal gepositioneerd te worden als interessante toeristische bestemming.

Publicatie New York Times Travel: 52 Places to Go in 2019!
Friese Waddeneilanden op #30 in lijst New York Times

 

Deel deze pagina