We doen het samen

We doen het samen (en de lijnen zijn kort)

Als gezegd, Groningers waren door de eeuwen heen vaak op elkaar aangewezen. En hoewel de verbindingen met de rest van de wereld inmiddels uitstekend zijn, is die mentaliteit gebleven. Onderzoek en ondernemerschap kenmerkt zich in Groningen door samenwerking en het zoeken van praktische oplossingen.

De lijnen tussen ondernemers, kennisinstellingen en de politiek zijn dan ook kort. Bedrijven die overwegen om zich in de regio te vestigen, zijn vaak verrast over hoe snel ze bij de regionale bestuurders aan tafel zitten. Zo kunnen ze snel zaken doen. Ze merken ook dat ze makkelijk worden opgenomen in de netwerken waar ondernemers, instellingen en politiek elkaar treffen. En van elkaar treffen is het nog maar een kleine stap naar elkaar stimuleren en helpen.

Op broedplaatsen als de Zernike Campus, de Healthy Aging Campus, de Big Building, het Launchcafé, het chemiecluster in Delfzijl en de Health Hub in Roden werken mensen uit verschillende vakgebieden samen aan projecten en plannen.

Dat Groningen een echte netwerkstad is, heeft niet alleen te maken met de ligging, maar ook met de maat van de stad. Met ruim 200.000 inwoners blijkt Groningen groot genoeg voor de faciliteiten die bij een echte stad horen. Tegelijkertijd is de stad zo compact dat gelijkgestemden elkaar razendsnel weten te vinden. Dat geldt bijvoorbeeld sterk voor de huidige generatie jonge internetondernemers in de stad. Economy of scale krijgt zo een heel andere betekenis.Deel deze pagina