Aanmelden Instatour Groningen

Stap in de Instatour bus en laat je meeslepen door het verhaal van de provincie. Leer nieuwe skills van een ervaren fotograaf, ontmoet andere mensen en ontdek fotogenieke plekken in de provincie. Er is maar één doel: de verborgen schatten van Groningen op de gevoelige plaat vastleggen. De Instameet levert een schat aan nieuwe foto’s op!

Er zijn twee thema’s: Eeuwenoude kerken en Oneindige vergezichten. Oneindige vergezichten zit  vol, maar bij Eeuwenoude kerken is nog wel plek! De Instatour brengt je bij vier à vijf bijzondere locaties en is incl. lunch, koffie en thee. Let op: de kosten van de Instatour provincie zijn 20 euro per persoon, dit bedrag is te voldoen bij de startlocatie.

Thema 1: Eeuwenoude kerken
09.30 uur - Opstapplaats station Groningen, bij de rondvaartboot
09.45 uur - Tips en tricks van fotograaf Harmen Piekema
10.15 uur - Locatie 1 Kerk in Zeerijp
11.30 uur - Locatie 2 Kerk in Krewerd
12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Locatie 3 Kerk in Marsum
14.30 uur - Locatie 4 Kerk in Noordbroek
16.00 uur - Einde programma 
Al eeuwen tekenen ze de horizon van het Groninger Landschap. Ze overleefden stormen, twisten en bevingen. Deze eeuwenoude kerken staan vaak op een wierde, die bescherming moest bieden tegen de overstromingen van de Waddenzee voordat er dijken waren. Ga je voor detailfoto’s van de prachtige schilderwerken en ornamenten, kies je voor stoere foto’s van de gewelven of maak je mystieke foto’s op de kerkhoven?

Thema 2: Oneindige vergezichten (vol!)
09.30 uur - Opstapplaats station Groningen, bij de rondvaartboot
09.45 uur - Tips en tricks door fotograaf Wilco van der laan 
10.15 uur - Locatie 1 Roegwold
11.30 uur - Locatie 2 Bezoekerscentrum Dollard
12.30 uur - Lunch
14.00 uur - Locatie 3 en 4 Wierdendorpen
16.00 uur - Einde programma 
Leeg? Wij noemen het weids! Deze route leidt je o.a. langs het Roegwold, de Dollard en Wierdedorpen. Hier reikt je blik kilometers ver. De bus brengt je naar fantastische uitzichtpunten over het Groninger land en UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Hoe leg je dat gevoel van oneindigheid nou mooi vast?

Niet alleen leer je iets over de provincie, ook ga je de smaak van Groningen proeven. Tijdens beide thema’s zal er een lunch worden geserveerd op een bijzondere locatie. Het enige wat jij hoeft te doen is in te stappen en je camera mee te nemen. Wil je dit niet missen? Verzeker jezelf van een plek en schrijf je in!

Deel deze pagina