Zomercampagne 2014

Ook in de zomer van 2014 heeft Marketing Groningen geïnvesteerd in het cultuurtoerisme in Groningen met de inspiratiecampagne ‘Genieten’. Net als in voorgaande jaren werd de campagne mede mogelijk gemaakt door Stichting Erven A. de Jager en SNN.


Commercial en app

Voor de promotie van Groningen is een nieuwe commercial ontwikkeld met het bekende motto ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’. De commercial is gemaakt door Walker Pachler, een aanstormend talent dat ook aan de talentenexpo in het kader van Groningen als City of Talent heeft meegedaan. De beelden zijn gemaakt vanuit een auto, vanaf het Gasuniegebouw, met behulp van een hoogwerker en vanuit een bootje. In de commercial komen de culturele en landschappelijke hoogtepunten van Groningen aan bod; van zeehonden en konikpaarden tot borgen en het Groninger Museum. De achtergrondmuziek is van Gautier.

Om bezoekers van de provincie te laten ervaren dat Groningen veel te bieden heeft, is er een smartphone-app ontwikkeld. De gratis app ‘Ontdek Groningen’ bevat meer dan 400 bezienswaardigheden op het gebied van cultuur, historie en landschap. In de app staan de mooiste locaties binnen de categorieën ‘Musea & Cultuur’, ‘Borgen’, ‘Kerken’, ‘Bijzondere Architectuur’, ‘Kunst & Monumenten’, ‘Natuur & Landschap’, ‘Parken & Tuinen’, ‘Molens’ en ‘Waterwerken’. De app laat automatisch zien welke locaties in de buurt zijn en geeft achtergrondinformatie bij iedere plek.

Schatkaart van het Noorden Schatkaart van het Noorden

Schatkaart van het Noorden

In de zomer van 2014 heeft Marketing Groningen de Schatkaart van het Noorden geïntroduceerd. Dit is een gratis voordeelpas waarmee toeristen 24 deelnemende musea, borgen en attracties in Groningen met korting kunnen bezoeken.

De schatkaart heeft een oplage van 100.000. De helft hiervan is over 700 punten in stad en provincie verspreid. Voor de promotie van de Schatkaart van het Noorden is zowel online als offline geadverteerd.

Facts & Figures

  • Advertenties via banners op onder meer Facebook en sites van RTV Noord en Dagblad van het Noorden.
  • 24 schatten op de schatkaart, waaronder musea, borgen en andere attracties.

 

Deel deze pagina