Wintercampagne 2014

Campagnenaam: Wintercampagne 2014
Opdrachtgever: Gemeente Groningen
Duur campagne: 4 maanden
Wanneer: Winter 2014 - 2015

Voor de promotie van de stad tijdens de wintermaanden van 2014 is er een landelijke campagne gevoerd. In Volkskrant magazine, NRC lifestylebijlage Lux, VPRO gids, ZIN, Flair, Viva, Grazia en Salt is een insert meegestuurd.


Op de achterkant een ‘ouderwetse’ kortingsactie en in het boekje verder aandacht voor winteractiviteiten, zoals Winterwelvaart en de ijsbaan, tentoonstellingen in de musea, de leukste adressen voor funshopping/eten & drinken en Eurosonic Noorderslag en andere plaatsen met livemuziek. Iedereen die direct bij de deelnemende hotels in Groningen een hotelovernachting boekte, kon de bon op de achterkant van de insert verzilveren en ontving een gratis ontbijt, gratis krantje, gratis schaatsen en een tweede kaartje gratis bij het Nederlands Stripmuseum en het Groninger Museum.

Terugblik 'Winter in Groningen'

Afgelopen winter werd wederom het programma ’Winter in Groningen’ georganiseerd in de binnenstad van Groningen. Publiek werd gedurende de feestperiode hartelijk ontvangen met een sfeervol wintergevoel. Met dit winterprogramma is de lacune in de bestaande winterkalender op een feestelijke manier gevuld. Het programma kreeg veel aandacht in de regionale media en is gefinancierd uit het budget evenementen binnenstad aangevuld met bijdragen van Fonds Ondernemend Groningen en Marketing Groningen.

Tijdens ‘Winter in Groningen’ is het publiek getrakteerd op straattheateracts, een lichtjesparade, een ‘snowmasjienen’, een act met insecten, icecarvingdemo’s, kerstkoren en livemuziek. Een ontvangstcomité heette bezoekers welkom met een winterse traktatie. Onmisbaar in het geheel was de ijsbaan op het Waagplein, gecofi nancierd door de KNSB, KPN, Eru, Sky Radio, Newscafé en het Goudkantoor. Zo’n 10.000 bezoekers waagden een paar rondjes. Professionele schaatsers bezochten de ijsbaan voor een handtekeningen sessie of een clinic en er werden activiteiten met winkeliers georganiseerd, zoals een winspel en een modeshow.


 

Deel deze pagina