The Passion 2014

The Passion in Groningen

Op donderdag 17 april 2014 kwam The Passion naar Groningen. Dit bijzondere muzikale evenement van de omroepen EO en RKK werd gehouden op de Vismarkt. Ondanks de regen waren er ruim 20.000 bezoekers die The Passion van dichtbij wilden meemaken, terwijl er ruim 3,2 miljoen kijkers keken naar de live-uitzending op Nederland 1.

The Passion

The Passion is de moderne en spraakmakende hervertelling van de laatste uren uit het leven van Jezus Christus. Het is een groot cultureel popevenement, met het lijdensverhaal als leidraad en een groot verlicht kruis als blikvanger. Dit grote kruis wordt door de stad gedragen en gevolgd door een lange stoet mensen. Verschillende scènes uit het verhaal worden uitgebeeld door bekende Nederlanders en bezongen met Nederlandstalige popliedjes. The Passion is daarmee de moderne variant van de Matthäus Passion.


Rol van Marketing Groningen

Marketing Groningen was verantwoordelijk voor de city marketing rondom The Passion. Samen met Gemeente Groningen stuurde Marketing Groningen de projectgroep voor marketing & communicatie aan. Hierbij werd intensief samengewerkt met de EO/RKK, de provincie Groningen en Groningen City Club. Zo is er samen met hoteliers een speciaal Passionarrangement ontwikkeld, waarmee bezoekers cadeaus kregen als ze een hotelovernachting boekten in de paasperiode. Daarnaast bestond de campagne uit de website passion.groningen.nl, een Facebookcampagne, advertenties in de tv-gidsen van de EO en RKK, een bannercampagne en een gratis app met programma-informatie.

The Passion levert stad direct al vijf ton op

The Passion in Groningen was een groot succes. Het muziekspektakel heeft € 533.920 aan extra inkomsten opgeleverd door directe bestedingen van bezoekers die op de dag van The Passion in de binnenstad waren. Gemiddeld gaven de bezoekers € 37,60 uit tijdens hun bezoek in Groningen. Het evenement bracht de stad ruim 1 miljoen euro aan mediawaarde op, de speciale Passion website werd door meer dan 105.000 mensen bekeken.

Deel deze pagina