Intocht Sinterklaas 2013

Intocht Sinterklaas 2013

In 2013 vond de intocht van de goedheiligman plaats in Groningen. Op zaterdag 16 november was het groots feest in de Groningse binnenstad, Sinterklaas en zijn Pieten zetten toen voet aan wal in de Zuiderhaven te Groningen.


Speciaal voor de uitzending op Nederland 3 was er een tijdelijke studio opgebouwd in het VVV kantoor op de Grote Markt. Vanaf deze locatie had presentatrice Dieuwertje Blok perfect uitzicht op de Grote Markt, de plek waar de route van de Sint door de stad eindigde.

Facts & Figures

  •  45.000 bezoekers in de Groningse binnenstad.
  • 1.9 miljoen kijkers uitzending Nederland 3.
  • Ruim 1,4 kilometer doek voor de dranghekken, 20.000 mijters en 22 banieren zijn verspreid over de stad om Sinterklaas een warm welkom te geven.

Marketingacties

Marketing Groningen heeft, in samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, gemeente Groningen en de Groningen City Club, een speciaal Sinterklaas boekje laten meesturen met Kidsweek en Donald Duck. Het boekje is op 7 november verspreid via Kidsweek (oplage 30.000) en op 11 november via de Donald Duck in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel (oplage 42.000). Daarnaast zijn er 20.000 exemplaren verspreid onder leerlingen van alle basisscholen in Groningen, kinderdagverblijven en BSO’s.

In de periode van 11 november t/m 8 december hingen er levensgrote verlanglijstjes op meerdere plaatsen in de binnenstad. Kinderen konden hier hun wensen opschrijven. Daarnaast zijn er 20.000 mijters uitgedeeld met de Groninger G aan kinderen die langs de route stonden. Ook konden kinderen en hun ouders meeschrijven aan een reuzegroot gedicht, het Grootse Groninger Sinterklaasgedicht, waarvan de eerste regel werd geschreven door Ties Leenstra, de Kinderdichter van Groningen.

Deel deze pagina